DIPL. OEC ARIJANA DELIĆ, PREDUZETNICA

NASLOVNICA

INTERVJU ARIJANA DEĆIĆ, PREDUZETNICA

DIPL. OEC ARIJANA DELIĆ, PREDUZETNICA

USREĆITI NEKOGA NAJLJEPŠA JE ČAROLIJA

Tekst Rašid Hakić
Fotografije ČAROLIJA

Izmamiti osmjeh na lice njena je misija.
Bezbroj njih do sada je usrećila, čineći da svečani trenuci svadbi, rođendana, godišnjica, 8. Marta, Dana zaljubljenih i drugih prigodnih događaja budu lijepi, najljepši.
Sa samo dvadesetsedam godina ostvarena je kao uspješna poslovna žena, supruga i majka.
Mnogi je, umjesto rodnim imenom zovu Čarolija, po nazivu firme koju je osnovala i kreacijama svečarskih dekoracija koje izrađuje, jer upravo ta riječ na najbolji način oslikava ono čime se već sedam godina bavi.
Arijana Delić, o kojoj je riječ, istovremeno je i diplomirana ekonomistica, koja je, umjesto rada u nekom bezbrižnom uredskom prostoru izabrala privatno preduzetništvo i kreativan rad, svakodnevno čineći da brojnim žiteljima tešanjske općine i šireg okruženja život učine ljepšim i radosnijim.

BH BUSINESS MAGAZINE:
Gospođo Delić, šta je prethodilo Vašoj odluci da se bavite izradom svečarskih dekoracija?

ARIJANA DELIĆ:
Prije sedam godina, dakle 2013-te, zajedno sa majkom Jasminkom i sestrom Aldijanom, pripremale smo njenu svadbu i pored drugih stvari bilo je potrebno obezbijediti revere, bider majer i ostalo što je neophodno kako bi taj dan izgledao što ljepši. U ponudi nismo našle ono što nam se činilo prikladnim pa smo odlučile kupiti potreban materijal i same napraviti ono što nam je potrebno.

Obzirom da je sve bilo onako kako smo željele, nakon sestrine svadbe urađeno sam predstavila na društvenim mrežama, pod nazivom ČAROLIJA, praveći brojne druge uzorke i time bogateći ponudu.

Nedugo nakon toga počeli su da se javljaju brojni mladenci za zahtjevom da im napravim sve potrebno za dekoraciju svadbe, što je podrazumijevalo izradu revera, bider majera, dekoracija potrebnih za ukrašavanje automobila i svega ostalog, prema željenom materijalu i bojama naručilaca.

U proteklih sedam godina uradila sam ukrase, odnosno dekorisala nekoliko stotina svadbi, što je podrazumijevalo i dekorisanje restorana, šatora, kuća, dvorišta i drugih mjesta održavanja svadbi.
Ponudu sam veoma brzo proširila i na izradu dekoracija za rođendane i druge svečane prigode, kojih je do sada bilo bezbroj.

U POTPUNOSTI OSTVARENA

BH BUSINESS MAGAZINE:
Na koji način ste poslovne uskladili sa drugim ličnim obavezama?

ARIJANA DELIĆ:
Nakon završetka Gimnazije u Tešnju, upisala sam Visoku poslovno-tehničku školu u Doboju i uporedo sa studentskim obavezama bavila sam se izradom dekoracija.

Nedugo nakon toga upoznala sam sadašnjeg supruga Sulejmana i udala se, zbog čega sam morala na izvjesno vrijeme prekinuti studij.
Nakon rođenja kćerke Asje, kada sam se ostvarila kao majka, nastavila sam studiranje koje sam veoma brzo i završila.
Interesantno je navesti da mi je naziv i sadržaj Diplomskog rada bio vezan za biznis i preduzetništvo, te korištenje društvenih mreža u razvoju istog, pri čemu su mi umnogome pomogla iskustva iz ličnog rada.
BH BUSINESS MAGAZINE:
Gdje se nalazi Vaš poslovno-prodajni objekat ?

ARIJANA DELIĆ:
Na početku rada bila sam stacionirana u Kaloševiću, a razvojem djelatnosti ukazala se potreba za novim prodajno-poslovnim prostorom koji se nalazi u Jelahu, u ulici Braće Kotorić br.13, čime sam u znatnoj mjeri dostupnija i bliža korisnicima bogatog asortimana proizvoda i usluga.

BH BUSINESS MAGAZINE:
Kakvom ocjenjujete 2020. godinu sa aspekta uspješnosti i kojim novim proizvodima ćete obogatiti sadržaj ponude tokom ove godine?

ARIJANA DELIĆ:
Za sve nas koji se bavimo bilo kakvom vrstom djelatnosti protekla godina bila je puna izazova sa kojima smo bili suočeni.
Prilagođavajući se tim okolnostima odlučila sam se za kupovinu opreme za štampu na tekstilu i keramici, čime sam u znatnoj mjeri obogatila ponudu i na taj način nadomjestila smanjen broj dekoracija svadbi.

Osmislila sam i izradu prigodnih poklona za razne svečarske prilike koji su itekako dobro prihvaćeni na tržištu.

Planova i ideja za budućnost ne nedostaje, što će, sasvim sam sigurna, zahtijevati upošljavanje radnika.

Koliko će to biti ovisi o dinamici rada i prihvatanja novih proizvoda od konzumenata.

 

NESEBIČNA PODRŠKA NAJBLIŽIH i NAJDRAŽIH

BH BUSINESS MAGAZINE:
Kome dugujete posebnu zahvalnost za podršku koju imate kao mlada, uspješna preduzetnica?

A. DELIĆ:
To se prije svega odnosi na moje roditelje, sestru Aldijanu, te supruga i njegove roditelje koji su podrška i pomoć u realizaciji svega do sada urađenog.

Zahvalnost dugujem i brojnim mladencima koji su mi poklonili povjerenje, kao i svim roditeljima za čiju sam djecu uradila dekoracije za nebrojene rođendane i druge svečane trenutke u njihovim životima.

Želim istaći da se i suprug bavi preduzetništvom.

Naime, vlasnik je savremenog auto – servisa „DS“, gdje, zajedno za svojim ocem, pruža kvalitetne usluge popravki svih vrsta motornih vozila.

 

BOGASTVO I KVALITET PONUDE

BH BUSINESS MAGAZINE:
Gospođo Delić, živimo u vremenu pandemije, kada je u znatnoj mjeri smanjen broj svadbenih svečanosti.

Na koji način ste se poslovne aktivnosti prilagodili ovakvom stanju?

ARIJANA DELIĆ:
Da, istina je da je broj svadbi smanjen, a time i potreba za izradom dekoracija.

Već sam naglasila da sam, prilagođavajući se takvoj situaciji, donijela odluku o kupovini opreme za štampu na tekstilu i keramici, te sam ponudu usluga i proizvoda obogatila namjenskom štampom na majicama i šoljicama kao prigodnim poklonima.

Drugo na što sam se također bazirala je izrada prigodnih poklona za razne svečane trenutke, što podrazumijeva ličnu dostavu na adresu onoga kome je poklon namijenjen.
Ovo iskustvo čini me posebno srećnom jer sam svakodnevno svjedok najiskrenijih osmijeha, riječi zahvale i suza radosnica, pri čemu sam shvalila koliko nam je malo potrebno da nekoga učinimo sretnim.
Smatram da je usrećiti nekoga najljepša čarolija.

BIOGRAFIJA

ARIJANA DELIĆ, rođena je u 18. Oktobra 1993. godine u Kaloševiću, općina Tešanj.
Osnovnu školu završila je u rodnom mjestu, a Gimnaziju u Tešnju.
Zvanje diplomiranog ekonomiste stekla je pohađajući Visoku poslovno tehničku školu u Doboju.
U srednjoškolskim danima objavila je dvije knjige poezije.
Udata je i majka kćerke Asje.

         

Komentari

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com